УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

понеділок, 6 березня 2017 р.

ТВОРЧИЙ ВЕРНІСАЖ «МАМИНЕ СВЯТО»












Напередодні жіночого свята до районної бібліотеки ім. П.Усенка для дітей на чергове засідання гуртка «Родинне коло» завітали наші юні майстрині разом зі своїми  матусями  та бабусями. Всі разом вони взяли участь у майстер-класі «Мама моя мила, мама моя люба».


 
Керівник Валентина Павлівна Ігнатенко розповіла присутнім, як за допомогою давнього українського оберегу – ляльки-мотанки наші предки приваблювали в дім успіх та багатство. Виявляється, під час виготовлення ляльки слід дотримуватися значення свят та фаз місяця, адже саме на фазі зростання місяця, лялька робиться на родючість та багатство. Наповнювати ляльку слід природними матеріалами, а в середину обов`язково треба заховати монетку.
 А наша наймолодша учасниця Вероніка виготовила з червоних і білих ниток ляльку Мартиницю – символ зустрічі зими з весною.
 Ще один чудовий подарунок діти приготували для своїх матусь під час засідання гуртка «Місто майстрів». Під керівництвом Наталії Казимирівни Алексєєвої  дітлахи старанно виготовляли з кольорового паперу букет весняних квітів.


Закінчився творчий вернісаж «Мамине свято» веселою фото-сесією.

Немає коментарів:

Дописати коментар