УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

четвер, 16 березня 2017 р.

БЕЗПЕЧНИЙ ПРОСТІР В БІБЛІОТЕЦІ ім.П.УСЕНКА ДЛЯ ДІТЕЙ


«ЗНАТИ, ЩОБ ПЕРЕДБАЧИТИ, ПЕРЕДБАЧИТИ, ЩОБ ДІЯТИ» саме під таким гаслом пройшли заняття в рамках школи безпеки 15 березня в районній бібліотеці ім. П.Усенка для дітей.
Ознайомити дітей з елементарними засобами профілактики дитячого травматизму, нещасних випадків на вулиці, підвищити рівень практичної підготовки щодо дій в екстремальних ситуаціях у формі інтерактивного заняття «Безпечна вулиця» для учнів 4-го класу школи №195  ім. В.Кудряшова провели  представники Консультативної Місії Європейського Союзу, на чолі з Luciano Scambiato Licciardi та шкільні офіцери поліції Олександр Коцар і Ганна Чумас.










Справжньою несподіванкою для бібліотекарів, батьків, вчителів та  дітей стала промова представника  Консультативної Місії Європейського Союзу з  реформування сектору цивільної безпеки  Luciano Scambiato Licciardi та його особиста участь і підтримка у тренінгових змаганнях. Всі мали змогу взяти участь та пограти у регулювальників та  пішоходів на вулиці, дізнатися «про дорожні пастки», що можуть очікувати пішохода, а також навчитися, як правильно їх уникати.










Закріпили отримані знання переглядом відеоматеріалів «Азбука безпеки на дорозі тітоньки Сови».












У спілкуванні з  учнями  5-х класів школи №81та НВК №141 «ОРТ» з питань безпечного користування Інтернетом під час Оn-line круїзу на поліцейських була покладена дуже важлива функція - попереджувальна.  Останнім часом у соціальних мережах набирають популярності небезпечні челенджі та соціальні групи, які підштовхують дітей до суїцидальних намірів.  Діти, які потрапляють під вплив подібних спільнот, можуть завдати собі непоправної шкоди.










 У форматі відкритого діалогу   моделювали ситуації,  розглядали плюси та мінуси Інтернету, наводили приклади і ставили запитання. Відеоматеріали «Подорож в Оnяндію» ознайомили  з основними загрозами, що є в мережі та засобами боротьби з ними.


На згадку всі отримали позитивні емоції та тематичні подарунки: бейсболки,  світловідбиваючи браслети, корисні  книжки з правил дорожнього руху «1001 та 1 поворот», буклети, календарі, синьо-жовті кульки, цукерки. Емоції переповнювали всіх, як школярів, так і самих патрульних. 
На згадку всі отримали позитивні емоції та тематичні подарунки: бейсболки,  світловідбиваючи браслети, корисні  книжки з правил дорожнього руху «1001 та 1 поворот», буклети, календарі, синьо-жовті кульки, цукерки. Емоції переповнювали всіх, як школярів, так і самих патрульних. 
Працівники бібліотеки висловлюють щиру подяку представникам відділу зв’язків з громадськістю патрульної поліції Чумас Ганні Анатоліївні та Коцур Олександру  Олександровичу  за інноваційні, креативні,  дуже корисні заняття для дітей.


 ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!

Немає коментарів:

Дописати коментар