УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

четвер, 15 грудня 2016 р.

ЗАПОВІТИ, НА ЯКІ ЧЕКАЄ СВІТ. МИКОЛА РУДЕНКО

          

           Я - інструмент,
          На якому грають
          Сонце і вітер,
          Кохання і смерть.

                /Микола Руденко/







             19 грудня виповнюється 96 років від дня народження Миколи Руденка - Героя України, лауреата Національної премії України ім.Т.Шевченка, письменника, фантаста, поета, філософа, відомого правозахисника, засновника Української Гельсінської Групи.   
             Він пройшов надзвичайно тяжкий і болісний шлях :  фронтовий політрук, знаний письменник, правдоборець, політв'язень радянських концтаборів, дисидент. Сенсом його довгого життя була поетична строфа  «Невільник той, хто душу не зберіг і став її двоногою тюрмою». 
            До цієї дати у районній бібліотеці ім.П.Усенка для дітей на протязі дня проходив відео-лекторій «Заповіти, на які чекає світ. Микола Руденко». Користувачі мали змогу переглянути документальні фільми про життєвий і творчій шлях видатного сина України, почути цікаву інформацію від бібліотекарів. 

                    Літературний етюд «На березі вічності. Микола Руденко» включав в собі перегляд відео-презентації та прослуховування віршів поета.
Бібліографічний огляд «Микола Руденко знаний та незнаний» привернув увагу наших користувачів до чудових книг Миколи Руденка.

           

Немає коментарів:

Дописати коментар