УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

суботу, 7 лютого 2015 р.

У бібліотеці на вікенд

    У районній бібліотеці ім. П.Усенка для дітей на вікенд зібралася надзвичайно велика кількість творчих, талановитих, креативних дітей, юних майстринь та майстрів. Разом зі своїми батьками, друзями та знайомими вони прийшли на засідання гуртка «Родинне коло» та майстер – клас по виготовленню подарунків до Дня св.Валентина. Вас цікавить, як усе пройшло? Дізнайтеся зараз про це із перших вуст.
   На черговому засіданні гуртка «Родинне коло» 7 лютого 2015 року його керівник Валентина Павлівна Ігнатенко провела практичне заняття «Малечі про цікаві речі». Цього разу народна майстриня своїм маленьким умільцям розповіла про такі обереги, як 
Лялька – Масляна- виготовлялася на свято Масляної;
Хрестець – символ мужнього чоловічого початку;
 Птаха Щастя – образ жінки, яка закликає навесні птахів – щастя;
Лялька – Дзвіночок – символ добрих новин, якою очищали будинок та приваблювали гарні звістки;
 Нерозлучники – оберіг вірності та кохання.
Найбільше зацікавили присутніх дві останні мотанки, тому саме їх і узялися виготовляти діти зі своїми матусями та бабусями. Дотримуючись символічності кольорів, з добрими помислами та надіями кожен створив свій власний неповторний оберіг. Лялька – Дзвіночок буде приносити в дім лише гарні новини, а Нерозлучники, в якості дарунку татові та чоловіку на День закоханих, обов’язково оберігатимуть вірність та підтримуватимуть силу почуттів подружжя.

  Не менш жваво просувались справи і на майстер – класі. Знайшлося багато охочих власноручно виготовити валентинки та міні – подарунки до прийдешнього свята. Жителі масиву Березняки Чумаченко Віталій ( 2А клас НВК № 209 «Сузір’я»  ), Сокол Катерина ( 3А клас НВК  № 209 «Сузір’я»), Кудрицька Вікторія (7 клас СЗШ І-ІІІ ст. №81), Рябоштан Анна (3 А клас СЗШ № 195 ім. В.І.Кудряшова), Кириєнкова Анастасія ( 3А клас СЗШ № 195 ім. В.І.Кудряшова), Силкова Лідія та Янкович Владислав (5 клас спеціалізована  школа І-ІІІ ступенів № 137 м.Києва з поглибленим вивченням англійської мови ) уважно слідували виробничим порадам  керівника майстер - класу Наталії Стегній і в результаті створили декілька неперевершених листівок, якими згодом порадують своїх однокласників, друзів, рідних або ж коханих.


Чимало з присутніх були тут вперше, але надіємося – не востаннє. 
Адже двері бібліотеки завжди відчинені для Вас!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар