УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

вівторок, 3 лютого 2015 р.

Школа безпеки «Як бути здоровим?

   3 лютого 2015 року на базі районної бібліотеки ім. П. Усенка для дітей розпочала свою роботу Школа безпеки « Як бути здоровим?» за участю Товариства Червоного Хреста України. Цей міжнародний рух покликаний захищати життя та здоровя людей, забезпечувати повагу до людської особистості, вчить надавати першу допомогу усім, хто її потребує.
   Першими до Школи безпеки долучилися учні початкових класів мікрорайону Березняки: 1Б клас спеціалізованої школи І – ІІІ ст. № 137 з поглибленим вивченням англійської  мови, 2В клас спеціалізованої школи № 327 І ступеня з поглибленим вивчанням іноземних мов, 3А клас середньої загальноосвітньої школи № 195 ім. В.І.Кудряшова. Інструктор Червоного Хреста Дніпровського р-ну м. Києва Ольга Миколаївна Осмолік розпочала свій перший урок для початківців з експрес – інформації «Товариство Червоного Хреста України». На прикладі мультпрезентації «Як не слід себе поводити» звернула увагу дітей на основні помилки під час надання допомоги потерпілому. З першими кроками допомоги познайомив школярів інструктажик, з якого вони
дізналися, що потрібно робити, коли поперхнувся їжею, не можеш зупинити кровотечу, потрапив у зону газового ураження і т. п. Теоретична частина уроку повільно перейшла в практичні заняття «Сандружина поспішає на допомогу». Усі хлопчики та дівчатка уявили себе маленькими лікарями швидкої допомоги. Вони оволоділи техніками транспортування  постраждалих, які не можуть пересуватися самостійно, навчилися надавати першу невідкладну допомогу при пораненнях, вивихах, переломах та інших травмах. 
 









 




    







Поставили крапки над усіма «і» консультаційне бюро «Хочеш буть здоровим – будь!» та перегляд літератури « Мудра книга здоров’я», адже на кожне своє запитання діти знайшли відповідь або з уст Ольги Миколаївни, або зі сторінок книг по валеології.





Спішімо творити добро!!!
ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар