УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

пʼятницю, 24 лютого 2017 р.

МАСЛЯНУ ГУЛЯЄМО - ВЕСНУ ЗУСТРІЧАЄМО!

А яка ж Масляна без смачних млинців!!!
Гуляй, Масляна, як треба, не забудемо ми тебе!
І млинці твої гречані, і вареники в сметані!
Масляна - це веселі проводи зими, осяяні радісним очікуванням близького тепла, весняного оновлення природи. Головними атрибутами свята традиційно були гуляння і, звичайно  ж, млинці-круглі, рум’яні, гарячі.
Калейдоскопом веселих розваг «Масляну гуляємо –весну зустрічаємо!» районна бібліотека ім. П.Усенка для дітей запросила своїх користувачів, жителів мікрорайону «Березняки» та усіх – усіх охочих. Бажаючих відсвяткувати свято Масляної, прогнати зиму і зустріти весну, на радість, виявилося чимало. З гарним святковим настроєм до районної книгозбірні поспішали як дорослі, так і малі. Розпочалася уся феєрична гостина із веселих конкурсів, вікторин, книжкових рандеву на бібліотечному подвір’ї.




До калейдоскопу веселих розваг долучився родинний клуб сімейного дозвілля «Країна мрій».Зустрічати Масляну в колі бібліотечних друзів вони прийшли ретельно підготувавшись: запальні танці Івана Греся та Дарини Ломтєвої, цікава вікторина  Тихона і Кіри Любимових, акторська майстерність Юліанни  Порошиної викликали захват у гостей свята. Діти та їх батьки відгадували загадки, доповнювали віршики, а за це отримували маленькі подаруночки. Ставши в коло, усі радісно водили хороводи навколо опудала Масляної, закликаючи весну і тепло.





Діти студії естетичного та гармонійного виховання«РОЗВИТОК»  (керівник Семеняка - Сіра О.) організували у книгозбірні справжнє театралізоване свято. Малюки співали веснянки, розповідали віршики, водили хороводи, весело танцювали та вміло інсценували казку «Рукавичка». 

Всіх присутніх привітали лауреат міжнародних конкурсів дитячий театр українського фольклору «Берегинька» ( худ.керівник Буравська Н.) та  вокально – театральний колектив  «Гармонія» гімназії №191 ім. П.Тичини (керівник Зібачинська О.В) у прекрасних народних костюмах співали веснянки, обрядові пісні.












На Масляну пройшла бібліотечна акція «За повернену заборговану книгу-млинець».


Протягом свята усіх бажаючих пригощали духмяним чаєм та смачними млинцями з варенням. 
Частування вистачило на всіх.
Так весело та смачно наша бібліотека Масляну ще не зустрічала!

ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!




Немає коментарів:

Дописати коментар