УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

четвер, 14 травня 2015 р.

«ДАНСЬКЕ КОРОЛІВСТВО ВІТАЄ ДРУЗІВ». ЗУСТРІЧ – ПОДОРОЖ

   В рамках районного конкурсу « Об’єднана Європа: єдність у розмаїтті» районна бібліотека ім. П. Усенка для дітей організувала зустріч – подорож однією з перших країн – членів ЄС, країною лісів і островів, країною із прадавньою історією та найстарішою монархією в Європі – Данією.

   Зовсім невелика за розмірами, але велика за духом, зі своїми традиціями та моральними устоями, королівство Маргрете  ІІ так зацікавило працівників нашої бібліотеки, що виникла ідея створити книжкову виставку – мандрівку «Данія – північна казка ЄС». Аби викликати інтерес у своїх читачів до даної теми, познайомити з історією та культурою королівства, з її видатними постатями та досягненнями, ми зібрали чимало цікавої інформації. За нашим проханням 13 травня 2015 року до книгозбірні завітали  представники посольства королівства Данії в Україні пан Василь та пані Катерина. Познайомитися ближче з славнозвісною прадавньою землею вікінгів виявили бажання учні 6Б класу НВК №30 «ЕкоНад». 
    Їм та усім присутнім у залі гостям співробітники посольства розповіли про Данію на карті Європи, показали мультимедійну презентацію «Цікаві факти про Данію». Розповідь була надзвичайно цікавою, усі з захопленням слухали  оповідачів. Здалося, ніби час на годину зупинився і ми усі перенеслися в казкову країну, батьківщину Ганса Христиана Андерсена.
  Даючи трішки відпочити Василеві та Катерині, завідуюча бібліотекою Мицкіх Ірина Михайлівна провела для шестикласників вікторину « Знайди підказку на книжковій виставці». Її переможці отримали від нас у подарунок книги, а від представників посольства - пам’ятні значки данського королівства.







  


Вихор запитань «Що? Де? Коли?» ледь не збив з ніг наших шанованих гостей, але вони мужньо впоралися з ним, задовольняючи цікавість як дітей, так і дорослих.

    На згадку про зустріч пан Василь та пані Катерина залишили у книзі почесних гостей нашої бібліотеки відгук на захід та побажання книгозбірні двома мовами світу: українською та данською. 
ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар