УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

середу, 18 березня 2015 р.

ПОЛЯРНА ВАХТА


    Арктика та Антарктика – два поняття, які надзвичайно часто плутають не лише школярі, але й ми, дорослі, не бачимо істотних відмінностей між цими сніжно-біло-крижаними словами. Але, різниця є, і вона дуже істотна. Великою честю для районної бібліотеки ім. П.Усенка для дітей став візит членів полярних експедицій, які зголосилися поставити усі крапки над «і», познайомити учнів 5-Б класу школи «Софія» та 6-А класу гімназії №191 ім.П.Г.Тичини з цими загадковими частинами земної кулі.
   18 березня 2015 року назавжди запам’ятається школярам, адже не щодня людині випадає можливість побачити і поспілкуватися з тими, хто безпосередньо проводив наукові дослідження в Арктиці та Антарктиці.
   Спочатку перед зацікавленими глядачами виступив доктор геологічних наук, учасник І української антарктичної експедиції 1996 року БАХМУТОВ Володимир Георгійович, який продемонстрував відеорепортаж «Антарктична станція «Академік Вернадський»». Мало хто з присутніх знав, що це єдина українська антарктична станція, яка є гордістю нашої держави.

  








 Продовжив дану тему БОЧКАРЬОВ  
Володимир Іванович, прес-аташе
Національного антарктичного наукового центру та редактор часопису «Експедиція ХХІ», який він презентував у бібліотеці.
   Про нелегку роботу полярників колись і нині розповів  начальник станції  ЛУК’ЯЩЕНКО  Віктор Дмитрович, назвавши свій виступ «Антарктична станція 20 – вчора та сьогодні».
   До «Загадкового світу Арктики»  запросив юних майбутніх дослідників незвіданих широт  Всеукраїнський клуб мандрівників «Київська Русь». Представляв його член  Полярної  комісії, член Спілки письменників України, президент Всеукраїнського клубу мандрівників ЛОГІНОВ Володимир Васильович. Провідний фахівець сфери досліджень розгорнув перед  учнями  цікаву та неповторну уявну книгу, сплетену з невідомих до цього арктичних фактів та особливостей тієї місцевості.   
    З широко розкритими очима діти ловили кожне слово виступаючих, напевно, більшість із них уявляли себе в ролі полярників. Виставка - подорож «Їх покликав горизонт» лише допомогла розігратися бурхливим фантазіям.
   А далі був вихор запитань та відповідей «Полярні замальовки» та музичне вітання – подяка за цікаву зустріч від учнів 5 – го класу - пісня «Там одни пингвины прежде жили…»
P.S.  Районна бібліотека ім. П. Усенка для дітей щиро дякує  Віктору Павловичу Усенку (синові українського поета, ім’я якого носить наша бібліотека), відомому фахівцеві в галузі морської геології та геоекології, кандидату геолого – мінералогічних наук,  який допоміг у організації  цієї зустрічі;  Володимиру Логінову та  Володимиру Бочкарьову за подаровані у фонд книгозбірні авторські книги « «РЛ» не виходить на зв'язок» і  « Соло для Антарктиды…с  оркестром». 









ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ  РАДІ!!!


Немає коментарів:

Дописати коментар