УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

понеділок, 5 березня 2012 р.

КАЗКОВІ ДИВА


         Відбулася творча зустріч з письменницею Зіркою Захарівною МЕНЗАТЮК, лауреатом премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва, автором таких цікавих книжок, як захоплююча детективна повість «Таємниця козацької шаблі», чарівні « Київські казки», мудрий і світлий «Український квітник» та ін.
         У зустрічі приймали участь учні 3-А та 4-А класів ЗОШ № 195, які з цікавістю слухали спогади письменниці про дитинство, про дитячі мрії, про перші написані книжки. Зірка Мензатюк розповіла про те, як краса чарівного міста Києва надихнула її на створення «Київських казок».
         Учні 3-А класу Ілюша Дмитро, Хорсун Яна, Іванченко Дмитро та Апостолюк Настя читали вголос уривки з «Київських казок» та «Українського квітника».
         А потім школярі закидали письменницю запитаннями: Хто подарував таке незвичне ім’я – Зірка? Коли вона почала писати книжки? Яка пора року улюблена? Які місця Києва її улюблені?  Зірка Захарівна дуже цікаво, з почуттям гумору відповідала на всі їх запитаннячка і навіть заспівала українську народну пісню «Там, де Ятрань круто в’ється», розповідаючи, яке значення мала пісня в її житті.
         Наприкінці зустрічі вишикувалась чималенька черга за автографами відомої письменниці.

Немає коментарів:

Дописати коментар