УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

вівторок, 25 квітня 2017 р.

Літературний майдан з Марією Морозенко в бібліотеці ім. П.Усенка

На прикладі козацького життя можна навчитися мужності, відвазі, відданості Україні, волелюбству. Історичні постаті , якими захопилася і про яких пише  Марія Морозенко, мають в собі спільну рису - консолідувати групу людей – дружину чи військо - суспільство, як державу. І в цих людях – урок для всіх нас: сильні ми всі, коли гуртуємось.
 25 квітня 2017 року в районній бібліотеці ім.П.Усенка для дітей Марія Морозенко - патріотично віддана українському слову письменниця і поетеса,член Національної спілки письменників України, літературний редактор, керівник культурологічної студії «Духовність української родини» при національному музеї літератури України зібрала навколо себе молодь - учнів 7-Б класу (класний керівник Василенко С.В.) НВК №30 «ЕкоНад», щоб розказати та допомогти їм проявити себе, а деяким  відкрити свій талант.









Письменниця презентувала свої книжки «Іван Сірко. Великий характерник»,  «Найвірніші», «Я закохалася». Зворушливі, правдиві історії дуже сподобалися присутнім. Марія Морозенко спілкувалася з підлітками на різні теми: як і з любові й відданості, зі справжнього почуття постає Велика людина своєї нації, а ще,  присутніх вразила патріотична  діяльність письменниці з підтримки наших воїнів АТО.









Марія Морозенко поділилася історією створення книги про  Івана Сірка, щоб  показати дітям Великого характерника, передусім , як цілісну особистість, яка, пройшовши важкі життєві випробування, не стала слабкою, а набула якості лідера, показати риси, які вплинули на його зростання, сформували його як заступника людей, непереможного воїна, котрого боялися вороги і за ким слідували рішуче побратими.

 Учні щиро аплодували Марії Морозенко за її цікаву розповідь, за її талант, бо все те задавнене минуле - ми самі і є, прекрасна, мудра , набута колосальним досвідом історичного буття на землі потужна нація.


ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!

Немає коментарів:

Дописати коментар