УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

середу, 28 січня 2015 р.

Книжковий полон «Україно! Доки жити буду - доти відкриватиму тебе!» до 80- річчя від дня народження Василя Симоненка.

    У книжковий полон «Україно! Доки жити буду – доти відкриватиму тебе», присвячений 80-тій річниці від дня народження українського письменника Василя Симоненка, 28 січня 2015 року потрапили учні 7 – го та 11 – го класів СЗШ № 195 ім. В.І. Кудряшова.
   У читальному залі районної бібліотеки ім. П. Усенка для дітей перед учнівською аудиторією виступив доцент кафедри української літератури  Університету ім. Б.Грінченка Сінченко Олексій Дмитрович. Кандидат філологічних наук зробив справжнє літературне відкриття на тему  «Поет правди і щирості», де розповів про Василя Симоненка як про борця за справедливість, душевність і відкритість. Олексій Дмитрович розгорнув перед присутніми книгу життя класика, звернув увагу на невідомі або маловідомі факти. А учениця гімназії №191 ім. П. Г. Тичини Гордейчук Катерина представила поетичну сторінку , продекламувавши вірш поета «Ти знаєш, що ти людина?..».


Не можна говорити про значимість поета, не опираючись на його творчі здобутки. А їх в українського шістдесятника вдосталь. Цьому підтвердженням є  підготовлена бібліотекарями книжкова виставка «Василеві Симоненку 80 років».
  Завершальним етапом заходу став виступ ансамблю « Світанок» (гімназія №191 ім. П. Г. Тичини, керівник – Зібачинська Олена Володимирівна). Діти виконали пісні, в основу яких лягли відомі вірші Василя Симоненка. 






ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар