УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

пʼятницю, 26 вересня 2014 р.

"Словами Павличка говорить музика". Літературно - музичний колаж



   До 85 – ї річниці з Дня народження видатного українського поета, критика, перекладача, громадського діяча Дмитра Павличка 26 вересня 2014 року у районній бібліотеці ім. П.Усенка для дітей відбулось літературно – мистецьке свято  «Словами Павличка говорить музика». На захід були запрошені учні 9 – го класу гімназії № 191 ім. П.Г. Тичини,  для яких науковий співробітник Національного музею літератури України Петренко Наталія Борисівна провела чудовий та пізнавальний екскурс в життєвий та творчий шлях українського класика.
Власно знаючи Дмитра Васильовича, часто зустрічаючись з ним на різноманітних книжкових виставках та літературних заходах, Наталія Борисівна розповіла старшокласникам цікаві та невідомі факти, про які коли-небудь їй казав сам Павличко. Посилаючись на книжкову виставку «Дмитрові Павличку – 85 років», завідуюча бібліотекою Хабенко Тетяна Федотівна та вчитель української мови та літератури Кобиш Валентина Сергіївна продекламували вірші поета сучасності. Учні ж, в свою чергу, проаналізували прослухану лірику. 
    Беручи до уваги, що словами Павличка говорить музика, ансамбль «Веселка», діючий при гімназії № 191, виконав пісні « Весна» та « Спитай себе, дитино, хто ти є» на слова поета. А Наталія Борисівна подарувала в фонд бібліотеки ексклюзивний аудіодиск з записом фрагменту музичного свята, присвяченого Дмитру Павличку.


    Літературно – музична зустріч шанувальників творчості українського класика закінчилася, а пам'ять про неї залишиться ще надовго! Надіємося, що в найближчий час, будемо зустрічати у себе самого Дмитра Васильовича. 
 ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар