УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

пʼятницю, 12 липня 2013 р.

Українські блакитні шоломи на службі миру — до Міжнародного дня миротворця ООН



 
      
    Цього року виповнюється 21 рік миротворчої діяльності нашої держави. За цей час понад 40 тисяч українських солдатів взяли участь у миротворчих місіях, починаючи від Анголи й закінчуючи Косовом.
   У період глобальних змін у системі світової безпеки миротворча діяльність стала важливим засобом збереження миру в неспокійних регіонах планети. Українські миротворчі підрозділи стали невід’ємною складовою миротворчих сил Організації Об’єднаних Націй.
  Воїни в блакитних шоломах під українським прапором беруть активну участь у забезпеченні миру і стабільності в багатьох країнах світу, що є свідченням високого авторитету та професіоналізму.
  До участі в миротворчих операціях залучаються кращі військовослужбовці Збройних Сил України, які завжди гідно презентували нашу країну перед світовою спільнотою і зарекомендували себе лише з позитивного боку.
   Ось що говорить про українські блакитні шоломи Веймон Сторі, командир бойової групи КФОР:
   — Це справді гідні вояки. Усі поставлені завдання спільно з українцями ми виконуємо на відмінно. Я радий, що українці — пліч-о-пліч з нами - вони професіонали і добре фізично підготовлені.  
  Україна готова до розширення і поглиблення своєї участі в миротворчих місіях. За останній період були збільшений контингент в Афганістані і відправлений миротворчий контингент до Косово. 



Немає коментарів:

Дописати коментар