УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

вівторок, 28 липня 2015 р.

ДЕНЬ ІНФОРМУВАННЯ «ВОЛОДИМИР ВЕЛИКИЙ – ТВОРЕЦЬ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ»

     Однією з ювілейних дат 2015 року для українського народу є 1000 – ліття з дня упокоєння Святого Рівноапостольного Великого князя Київського Володимира. Український історик Михайло Грушевський колись сказав: «Часи Володимира Святого, або Великого, були кульмінаційною точкою процесу будівництва, завершення, так би мовити, механічної еволюції процесу створення стародавньої Руської, Київської держави.»
     Діяльність князя і справді була великою. Великою, міцною, єдиною і сильною була при ньому і княжа Україна. Та головне, чим увійшов у історію нашого народу Володимир Святославович  - це хрещенням України-Русі, яку він ввів у християнську цивілізацію.

  Протягом двох днів 27 та 28 липня (до речі, 28 липня в Україні відзначають свято Володимира Великого та День Хрещення Русі) у районній бібліотеці ім. П.Усенка для дітей проходив загальний день інформування «Володимир Великий – творець української держави». Для своїх читачів та усіх бажаючих жителів мікрорайону «Березняки» працівники бібліотеки організували огляд літератури «Князь Володимир і християнство на Україні». 

Тематично підібрані книги та журнали тільки ще раз довели значимість постаті Володимира Великого, поволі підвівши усіх присутніх до перегляду відеопорталу «Рівноапостольний князь Володимир та розуміння його ролі в історії». 









    На згадку про день інформування у районній бібліотеці залишилися замальовки від читачів «Мій рідний край, моя історія жива». У своїх малюнках користувачі відобразили власне ставлення до князя Київського, хрещення Русі та впливу Володимира на становлення подальшої долі держави - України. 

 ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

четвер, 16 липня 2015 р.

ПАТРІОТИЧНА ЕКСПОЗИЦІЯ «УКРАЇНА Є – УКРАЇНА БУДЕ!»

     16 липня відзначається річниця суверенітету України. Цього дня 25 років тому було прийнято Декларацію про державний суверенітет України. Цей політико-правовий документ проголошує державну самостійність України, повноту і неподільність влади в межах її території та незалежність і рівноправність у зовнішніх відносинах.
    Прийняття Декларації стало першим кроком до відновлення історичної справедливості, відродження української державності як ідеї соборності українського народу та його земель.
    Ми, гідний народ своєї Батьківщини, не забуваємо й нині про значимість цього документу, поважаємо та цінуємо свою суверенну країну.
   16 липня 2015 року з нагоди 25 – тої річниці проголошення Декларації у районній бібліотеці ім. П.Усенка для дітей відбулася патріотична експозиція «Україна є – Україна буде». Для читачів, яким не байдужа доля країни, працівники бібліотеки влаштували перегляд відеорепортажу «На нашій славній Україні», який, до речі, можете подивитися і ви.


   Провідний бібліограф Наталія Казимирівна Алєксєєва, озброївшись тематичними книгами,  розповіла про історію України в художній літературі «У сьогодення з глибини століть». Для того, аби підняти патріотичний дух підростаючому поколінню, ми вирішили зацікавити їх виготовленням плакату «Моя Україна – суверенна країна»

    Протягом дня усі бажаючі могли залишити на білому полотні паперу своє бачення суверенної держави. Діти малювали символи України: прапор, герб, калину, колоски пшениці, географічну карту…Загалом, колективний плакат користувачів бібліотеки вийшов надзвичайно яскравим, сонячним і радісним. Будемо надіятися, що саме такою буде подальша доля нашої суверенної матінки – України. 
ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

середу, 15 липня 2015 р.

МЕДІАКАЛЕЙДОСКОП « ДАРУЄ СОНЦЕ РАДІСТЬ НАМ»



   На період літніх канікул щосереди у районній бібліотеці ім. П.Усенка для дітей діє медіакалейдоскоп «Дарує сонце радість нам», де наші маленькі та юні читачі можуть переглянути свої улюблені  мультфільми, цікаві відео та просто весело провести час разом з нами, бібліотекарями, і книгою. Кожна середа місяця для нас і дітей, як справжнє свято. Той, хто відвідав медіакалейдоскоп хоч раз, з нетерпінням чекає наступної зустрічі, та ще й приводить з собою друзів і знайомих. Протягом липня 2015 року ми показали  своїм постійним користувачам відеопрезентацію « До бібліотеки кроком руш!», відеоенциклопедію «Цей чудовий світ казковий» та організували мультлекторій «Твої улюблені мультфільми»

  Але територія розваг у бібліотеці безмежна, тому окрім медіапереглядів діти брали участь в іграх, вікторинах та конкурсах. Найбільше їм сподобалися та припали до душі малюнок на асфальті «Сонячні фантазії» та веселий експромт «Безпечне літо».
    Нам весело! А вам?   










ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

вівторок, 7 липня 2015 р.

КОНКУРС НА АСФАЛЬТІ «НАЙСОНЯЧНІШИЙ МАЛЮНОК»

    Жодна пора року не дарує нам стільки сонячних днів, як літо. Влітку сонце скрізь: у небі, в повітрі, на обличчях і в усмішках людей, а також … в дитячих малюнках. В день чудового  українського свята Івана Купала 7 липня 2015 року,  вшановуючи за давньою звичкою сонце, родюче літо і зелені луги, у районній бібліотеці ім. П. Усенка для дітей відбувся конкурс на асфальті «Найсонячніший малюнок». Бажаючих взяти участь у конкурсі виявилося чимало - протягом дня до книгозбірні радо йшли наші найменші читачі разом зі своїми батьками. За лічені хвилини асфальт біля бібліотеки замайорів різними кольорами веселки: діти фантазували, творили, мріяли, а крейда в їхніх руках, ніби чарівна паличка, оживляла усі малюнки.



  Важко було визначитися з переможцями конкурсу, адже кожен його учасник вартий нагороди, та кращих з кращих  усе ж обрали. Ними стали:
Сітніков Макарій2 кл. СЗШ І – ІІІ ст. № 141
Короленко Катерина2 кл. СЗШ 195 ім. В.І. Кудряшова
Короленко Крістіна
Гордієвський Макар
Ніколаєва Вікторія
Юхименко – Порядіна Соломія 1 В клас НВК № 209 «Сузіря»
Юні художники були нагороджені пам’ятними книгами та аудіодисками.


ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!

МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!