УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

четвер, 28 травня 2015 р.

« МУЛЬТЯШНА КРАЇНА У БІБЛІОТЕЦІ». БІБЛІОМУЛЬТ- ФЕСТИВАЛЬ

   Усі діти полюбляють мультики, можуть переглядати їх по – декілька разів, навіть завчають напамять. Не є виключенням і учні 2А класу спеціалізованої школи № 137 з поглибленим вивченням англійської мови (члени дитячого клубу «Промінчик»), які сьогодні, 28 травня 2015 року, зі своєю улюбленою учителькою Маряненко Оленою Миколаївною прийшли до нас на бібліомульт - фестиваль «Мультяшна країна у бібліотеці». Тут для них відкрилась мультпанорама «Чарівний світ із Волтом Діснеєм», де другокласники з захватом переглянули фрагменти добре відомих ще з раннього дитинства мультфільмів відомого американського художника – мультиплікатора. Палкими обіймами своїх маленьких шанувальників огорнула творча вітальня «Гарний настрій від театру «Дивограй», а конкурс – забава «Мультляндія – країна дитинства» лише підтримав цей чудовий настрій, розбурхав фантазію та спонукав трішки покумекати.

   Родзинкою засідання  клубу «Промінчик» стала хвилина слави «Vivat!Читайлику!” Наш постійний користувач та лідер читання, учень цього ж класу Романюк Ярослав поділився з нами чудовою новиною – він став переможцем щомісячного книжкового квесту за творчістю В. Нестайка від журналу «Пізнайко» (квест №2). Давши правильну відповідь на поставлене запитання, Ярославчик отримав у подарунок від дитячого періодичного журнального видання пам’ятну книгу Джеремі Стронга «Гармидер у школі». Колектив бібліотеки привітав переможця з його заслуженим тріумфом та побажав наснаги на нові звершення.

   Завершальним етапом заходу стала презентація бібліоновинок видавничої діяльності від бібліотекаря – редактора Вікторії Козюк «Все задля тебе, читачу!» Віка представила дітям згадку – закладку «Правила поводження з книгами», «Памятку новому користувачеві бібліотеки» та «Памятку правил поведінки у бібліотеці»
 ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

пʼятницю, 22 травня 2015 р.

ДЕНЬ КРАЄЗНАВСТВА «КИЇВ ДРЕВНІЙ, МУДРИЙ, ВІЧНИЙ ВОНИ ПРОСЛАВИЛИ КОЛИСЬ»

    Щорічно у районній бібліотеці ім. П.Усенка для дітей проходить День краєзнавства, де підростаючому поколінню прищеплюють почуття патріотизму, любові до рідної мови та міста, історії,  формують національний характер.
    2015 рік не став виключенням: працівниками бібліотеки  22 травня був проведений День краєзнавства на тему « Київ древній, мудрий, вічний вони прославили колись». Наших користувачів, які відвідали у цей день книгозбірню, дуже зацікавила дана тема, тому вони з задоволенням прийняли участь в заході.
    Аби якомога більше розповісти та показати цікавого і маловідомого про особистостей, що прославили Київ, були проведені: 










  • Огляд літератури «Видатні кияни»;
  • Виставка – екскурсія « Київські адреси Городецького»;
  •  Вікторина – подорож « Їх імена в назвах вулиць»;
  •   Інтернет – екскурс «Цікавий Київ»;
  •  Історичний квест «Мандруємо стежками стародавнього Києва»;
  •  Краєзнавча інфонавтика « Славне місто над Дніпром»;
  • Творчий вернісаж «Київ в серці України – найгарніше місто в світі».


 


                       




  
 Задоволення отримали всі без виключення, дійшовши висновку, що  по – справжньому  щасливою є та людина, котра  знає, шанує своє коріння та вдячна усім тим, хто прославляє її Батьківщину. 
ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

«ПЕППІ ДОВГАПАНЧОХА». ТЕАТРАЛЬНИЙ ВИКРУТАС.

  
Присутні на заході
шкільний бібліотекар спеціалізованої школи №327
Строкань Тетяна Петрівна;
учитель Баглай Ольга Феодосіївна;
учні 2Б класу спеціалізованої школи №327
Сьогодні видавсь день чудовий,
Сьогодні видавсь день казковий –
На театральний викрутас
Прийшов до нас 2Б клас
Зі школи 327,
І настрій щоб підняти всім
Театр – студія «Дивограй»
Їм показала дивний рай.
Тут Пеппі, що Довгапанчоха
В пригоди вплуталася трохи,
Шукала батька – капітана –
Перепливла аж океана!!!
Разом з дітьми вони гуляли,
І різні – різні ігри грали,
Всі веселились, танцювали
І світ від злодія спасали.
Вернули вчителеві зір,
Пірата доброті навчили,
І посмішки свої ясні
На фото наших залишили.




















ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

середу, 20 травня 2015 р.

БІБЛІОМАГІЯ "ПРИГОДНИЦЬКИМИ СТЕЖКАМИ З ЛЕСЕЮ ВОРОНІНОЮ"

«…А пишу тому, що вірю – після того,
як дитина прочитає мою книжку,
їй схочеться зробити щось добре й гарне, і,
 може, вона навчиться примруженим
оком дивитися на себе й на навколишній світ,
 адже сміх дуже допомагає жити!»
Л.Вороніна
  Що є кращого за незвичайні, фантастичні пригоди, оповиті невідомістю та непередбачуваністю? І що робити, якщо в реальному житті ну ніяк не випадає можливість поринути у вир незвіданих оказій? Звичайно ж – задовольнити своє бажання за допомогою книги, адже на її сторінках можна потрапити у найрізноманітніші халепи, вибратися з яких буде не так і легко.    
  Для маленьких користувачів нашої бібліотеки, любителів  сучасної прози  учнів 3А та 3Б класів СЗШ І - ІІІ ст. № 81 19 травня 2015 року ми влаштували бібліомагію « Пригодницькими стежками з Лесею Вороніною». Свою улюблену письменницю, яка, до речі, прийшла на зустріч не сама, а з пані Ґавою молодшою (ворона, що виконує бажання), діти зустріли надзвичайно  радо. Не менш радо третьокласники сприйняли бібліо - премєру «Вас вітає видавництво «Грані – Т», яке спільно з дитячою письменниценю видало 7 книг. Представники видавництва презентували у бібліотеці справжню книжкову імперію «Мої улюблені книжки», познайомивши учнів з іншими сучасними українськими авторами та їх творами.

Провівши маленьких читачів пригодницькими стежками своїх творів, за допомогою своєрідного нон – стопу Леся Вороніна поділилася секретами творчої майстерності. Виявилося, що більшості дітей ім’я сучасної письменниці добре відоме, багато хто з присутніх читав її пригодницькі оповідання і був від них просто в захваті. Тому проґавити можливість  поспілкуватися з улюбленим автором вони не могли. Так виникла ідея провести відкритий мікрофон «З шанувальниками віч – на – віч», де учні мали змогу задати будь – які запитання, що їх цікавили та загадати бажання Ґаві молодшій.









   Як згадка про чудовий захід залишилися пам’ятні фото та запис у книзі почесних гостей нашої бібліотеки.



ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

понеділок, 18 травня 2015 р.

ВЕСЕЛА СУБОТА

      Весела субота видалася 16 травня 2015 року для нашої бібліотеки. У «Бібліосвітлиці» на любителів ляльки – мотанки  чекав гурток «Родинне коло» (творчий вернісаж «Зібрались ляльки за столом») , у читальному залі для найменших читачів театр – студія «Дивограй» показував театралізовану виставу «Пеппі Довгапанчоха» , а члени гуртка «Місто майстрів» творили чудеса аплікації.  
     Кожен присутній для себе знайшов чим зайнятися: одні створювали ляльку – берегиню для збереження здоровя, добробуту, достатку; інші веселилися та подорожували разом з бешкетницею Пеппі; а решта – створювали картини літа, сонця та канікул.











ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

пʼятницю, 15 травня 2015 р.

« У ГОСТІ ДО КНИЖКОВОЇ КОРОЛЕВИ» КНИЖКОВЕ РАНДЕВУ

   У нашій бібліотеці не припиняє вирувати життя. Тут весело, цікаво і можна багато чого дізнатися та навчитися. 14 травня 2015 року на книжкове рандеву «У гості до книжкової королеви» завітали учні 2Б класу спеціалізованої школи №137 зі своїм учителем Нікіфоровою – Кришель Оленою Володимирівною. Завідуюча відділом обслуговування Фандєєва Ірина Павлівна провела для них презентацію книжкової виставки « Книжка в гості завітала», бібліо – рев’ю « Чарівний книгоград», ігротеку «Казковий феєрверк» та рольову гру «Країна мрій». Діти гралися, веселилися, відгадували загадки і отримували за свою активність подарунки.


ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

четвер, 14 травня 2015 р.

«ДАНСЬКЕ КОРОЛІВСТВО ВІТАЄ ДРУЗІВ». ЗУСТРІЧ – ПОДОРОЖ

   В рамках районного конкурсу « Об’єднана Європа: єдність у розмаїтті» районна бібліотека ім. П. Усенка для дітей організувала зустріч – подорож однією з перших країн – членів ЄС, країною лісів і островів, країною із прадавньою історією та найстарішою монархією в Європі – Данією.

   Зовсім невелика за розмірами, але велика за духом, зі своїми традиціями та моральними устоями, королівство Маргрете  ІІ так зацікавило працівників нашої бібліотеки, що виникла ідея створити книжкову виставку – мандрівку «Данія – північна казка ЄС». Аби викликати інтерес у своїх читачів до даної теми, познайомити з історією та культурою королівства, з її видатними постатями та досягненнями, ми зібрали чимало цікавої інформації. За нашим проханням 13 травня 2015 року до книгозбірні завітали  представники посольства королівства Данії в Україні пан Василь та пані Катерина. Познайомитися ближче з славнозвісною прадавньою землею вікінгів виявили бажання учні 6Б класу НВК №30 «ЕкоНад». 
    Їм та усім присутнім у залі гостям співробітники посольства розповіли про Данію на карті Європи, показали мультимедійну презентацію «Цікаві факти про Данію». Розповідь була надзвичайно цікавою, усі з захопленням слухали  оповідачів. Здалося, ніби час на годину зупинився і ми усі перенеслися в казкову країну, батьківщину Ганса Христиана Андерсена.
  Даючи трішки відпочити Василеві та Катерині, завідуюча бібліотекою Мицкіх Ірина Михайлівна провела для шестикласників вікторину « Знайди підказку на книжковій виставці». Її переможці отримали від нас у подарунок книги, а від представників посольства - пам’ятні значки данського королівства.







  


Вихор запитань «Що? Де? Коли?» ледь не збив з ніг наших шанованих гостей, але вони мужньо впоралися з ним, задовольняючи цікавість як дітей, так і дорослих.

    На згадку про зустріч пан Василь та пані Катерина залишили у книзі почесних гостей нашої бібліотеки відгук на захід та побажання книгозбірні двома мовами світу: українською та данською. 
ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

«ЯСКРАВІ ФАРБИ НОВОЇ КНИГИ». ДЕНЬ НОВОЇ КНИГИ

   Нова книга має неповторний запах, приємна на дотик, таємнича за змістом. А де можна відчути  та насолодитися усіма цими переваги по – справжньому? Звичайно ж у книжковому магазині або у бібліотеці.  Протягом двох днів 12 та 13 травня 2015 року у районній бібліотеці ім. П.Усенка для дітей проходив День нової книги « Яскраві фарби нової книги».
   Для користувачів бібліотеки  на абонементах молодшого і старшого відділів  були презентовані  книжкові виставки нових надходжень «Нові книги», на яких була представлена  як художня, так і інтелектуальна література, різноманітні енциклопедії  для дітей та дорослих. До уваги відвідувачів було запропоновано близько 60 - ти екземплярів друкованих видань сучасних українських та зарубіжних письменників і поетів. 
   Для любителів сучасної вітчизняної прози  була проведена презентація серії книг київського видавництва «Грані – Т» «Українська майстерня фантастики». А для найменших користувачів бібліотеки  - бібліо - кіоск «Книжкові новини для кожної дитини» та бібліо – ревю «Книжкова катавасія».

    
   Найактивніше обирали новинки літератури для домашнього прочитання учасники дитячого клубу «Промінчик» (2 клас спеціалізованої школи № 137 з поглибленим вивченням англійської мови, учитель Мар'яненко О.М.)  
Надіємося, книги їм сподобаються і принесуть задоволення. 

 ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

вівторок, 12 травня 2015 р.

ЦІКАВІ НОВИНКИ ДЛЯ ВАС І ВАШОЇ ДИТИНКИ

Доброго дня, любий читачу!!!
    Районна бібліотека ім. П. Усенка для дітей щиро запрошує тебе на 
Дні нової книги 12 та 13 травня 2015 року.  
   Справжні книгомани знають: коли тримаєш у руках нову книгу – відчуваєш особливі почуття…Тепер і у тебе є нагода їх відчути, завітавши до нас. Для відвідувачів бібліотеки оформлені книжкові виставки, на яких представлені книги як для дорослих, так і для дітей. Серед новинок літератури твори Осипа Назарука, Любко Дермаша, Рената Янишева, Анни Гавальди, Люка Бессона, Альберто Меліса, Моріса Метерлінка та ін.
  На сторінках їхніх книг ти знайдеш фантастичні пригоди, отримаєш масу емоцій, налаштуєшся на роздуми. А тобі, найменший читачику, ми допоможемо відкрити світ навколо себе за допомогою серії  захопливих та повчальних енциклопедій.

Приходь до нас та знайомся з новою літературою – адже кожна книга має знайти свого читача.

пʼятницю, 8 травня 2015 р.

МИ ПАМ ’ЯТАЄМО...ЦІНУЄМО. МИ ВДЯЧНІ ВАМ!

8 травня в Україні офіційно оголошено Днем пам’яті та примирення. 
9 травня відзначається державне свято – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
 Символом пам'яті жертв війни став червоний мак. В українській народній міфології квітка червоного маку має дуже багато значень. Це символ сонця, безкінечності буття й життєвої скороминущості, пишної краси, волі, гордості, сну, отрути, оберегу від нечистої сили, а також хлопця-козака, крові, смерті.
   Графічне зображення українського символу пам'яті , з одного боку, уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі. 
   Цього року Україна відзначає річницю -  70-річчя Перемоги.  Друга світова війна торкнулася кожної української родини – і ця пам'ять залишиться з нами назавжди.
 Віримо, що наш народ не забуде своїх героїв. 
Пам'ятаємо, якою ціною ми відстояли мир та спокій.
 Бажаємо усім українцям мудрості та добра!