УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

пʼятницю, 28 листопада 2014 р.

"Твоє довідкове бюро". ББЗ

   Робота бібліотекаря не обходиться  без проведення бібліотечно -  бібліографічних занять (ББЗ), які є надзвичайно повчальними для читачів та цікавими, особливо, якщо ти в цій бібліотеці вперше. Учням 4 - го класу школи "Софія" випала чудова нагода відвідати 28 листопада 2014 року такий захід.
   Завідуюча бібліотекою Мицкіх Ірина Михайлівна представила дітям районну бібліотеку ім. П. Усенка, розповіла про її абонементи та цікаві заходи, що проходять тут. Для своїх нових читачів провідний бібліограф Алексєєва Наталія Казимирівна провела бібліотечний урок "Книги, які знають все" та презентувала книжкову виставку " Книга - міст у світ знань".


 Редактор Козюк Вікторія Аркадіївна за допомогою відеопрезентації провела маленьких глядачів цікавим, в дечому невідомим  книжковим світом. Учні прийняли участь у "Лікбезі для допитливих", під час якого працівники бібліотеки давали відповіді на усі поставлені запитання чомучок.
     Весело і жваво пройшла гра - вікторина "Бібліотечне лото", звичайно ж з нагородженням переможців.
      По завершенню ББЗ кожен з учнів став читачем бібліотеки, узявши книги додому.

ЗАПРШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

Запрошуємо на майстер - клас!!!

Для юних креативних особистостей на базі районної бібліотеки ім. П. Усенка для дітей відбувся 

майстер – клас по мистецтву квілінгу 
( виготовлення поробок із кольорових стрічок). 


   





     Повні емоцій, усі присутні діти з запалом навчалися даній техніці і у кінці перед кожним на столі лежала власноруч виготовлена новорічна вітальна листівка. Своєрідний «хенд – мейд» настільки сподобався нашим читачам, що вони з радістю відгукнулися на пропозицію відвідувати інші майстер – класи з квілінгу. І пообіцяли обов’язково привести з собою друзів. Тому ми з нетерпінням чекаємо на нові зустрічі. 
Якщо ти прагнеш навчитися чомусь новому та хочеш творити прекрасне, тоді приєднуйся до нас!!! 
Слідкуй за розкладом наступних занять на нашому блозі!


   А завтра, 
29 листопада 2014 року о 13.00 
на Вас чекає не менш цікавий і творчий 
майстер – клас по виготовленню поробок з природніх матеріалів, 
приурочений прощанню з осінню. 


ЗАВІТАЙТЕ ДО НАШОЇ БІБЛІОТЕКИ! 
Я ВПЕВНЕНА,  ВИ НЕ ПОЖАЛКУЄТЕ!!!

четвер, 27 листопада 2014 р.

Подорож в країну Вітамінію

      27 листопада 2014 року в нашій бібліотеці відбулося засідання групи за інтересами "Здоровячки". Першокласники спеціалізованої школи №137 разом з завідуючою відділом обслуговування бібліотеки Іриною Павлівною Фандєєвою та бібліотекарем І категорії Оленою Віталіївною Купріян здійснили подорож в країну Вітамінію. Щоб засідання пройшло не лише повчально, а й цікаво, діти переглянули мультимедійну презентацію "Вітамінка", пограли в інтерактивну гру "В гостях у королеви харчування". Аби трішки розім'яти маленьких членів групи "Здоров'ячки", Ірина Павлівна провела фізкультхвилинку "Весело крокуємо разом". 
     У кінці засідання першокласники з радістю прийняли участь в тематичній вікторині "Фруктово - овочевий мікс" і обміняли книги на абонементі молодшого відділу.













ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!! 

вівторок, 25 листопада 2014 р.

«Чудове чудовисько в країні книжковій». Авторитет імені

   На зустріч до своїх маленьких шанувальників – читачів 25 листопада 2014 року у районну бібліотеку ім. П. Усенка для дітей завітав український дитячий поет, прозаїк та казкар Олександр Дерманський. Можливо, дехто не чув про такого дитячого письменника, а от учні 2 – А та 3 – Б класів спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 137 м. Києва з поглибленим вивченням англійської мови добре знають його історії про вужа Ониська, Чудове Чудовисько та інших казкових героїв.
   Для того, щоб познайомити дітей з творчістю письменника, відбулась презентація авторських книг  «Долина вічного плавання». Багато хлопчиків і дівчаток, які прочитали уже не одну книгу прозаїка, прийняли участь у цій презентації. Вони ділились враженнями від прочитаного, цим інтригуючи своїх однокласників. Далі Сашко Дерманський познайомив усіх присутніх зі своїми поетичними творіннями, зачитавши декілька цікавих і кумедних віршиків, які у школярів викликали шквал емоцій. У відповідь вони продекламували свої вірші українською мовою та провели фізкультхвилинку «Ведмідь не бегемот», основану на творчості прозаїка.
Як надзвичайно креативна особистість, Олександр влаштував для своїх читачів урок інтерактивного казкарства «Царство Яблукарство», де діти разом з письменником написали колективну казку. Яка ж вона вийшла весела і непередбачувана!!!
  Не обійшлось, звичайно, і без п’ятихвилинки запитань і відповідей «Довідкове бюро автора» та автографа на згадку «В зоні досяжності», якого так чекали усі присутні.
     Пам'ять про чудову зустріч залишиться назавжди в серцях присутніх дітей та дорослих. А працівникам бібліотеки про неї буде нагадувати книга, подарована автором та залишений відгук у Книзі почесних гостей. 




                                                    
ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
                       МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!                     

пʼятницю, 21 листопада 2014 р.

"Вода для життя". Тренінгове заняття.

     Ні для кого не секрет, що вода – основа всього життя. Про роль води в житті людини розповів 21 листопада 2014 року представник Академії Здоров'я Вахильчук Владислав Володимирович учням 10 – го класу гімназії №191 ім. П.Г. Тичини. Обрана тема «Вода для життя» належить до циклу тренінгових занять "Здоров'я 2020: український вимір", яку фахівці сфери медицини прагнуть донести до соціуму. В районній бібліотеці ім. П. Усенка для дітей розгорнулась надзвичайно цікава бесіда-обговорення "Важливість води для організму людини". Щоб усі сказані слова не

були пустими, Владислав Володимирович провів з десятикласниками практичне заняття  "Кількість та якість води", де останні навчилися відрізняти за найменшою кількістю показників добру воду від поганої, а також розрахували кількість питної води для задоволення питних, фізіологічних, санітарно-гігієнічних  та  побутових потреб однієї людини протягом  доби. Окрім того було проведено дослідження нашвидкуруч  "Швидкість  старіння організму", адже ця тема цікавить усіх, незалежно від віку.

     Керівником проекту «Вода для життя» та багатьох інших лекцій,семінарів є основоположник Академії Здоров’я, лікар - натуропат, кандидат педагогічних наук, Академік Міжнародної Академії Інформації при ООН Ольга Олексіївна Бутакова. 










ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!

МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

вівторок, 18 листопада 2014 р.

"Подвиг - пам'ять життя". День інформації.


До 70 – ї річниці визволення України від фашистських загарбників 17 листопада 2014 року в районній бібліотеці ім. П. Усенка для дітей відбувся День інформації, в рамках якого пройшла зустріч ветеранів Великої Вітчизняної Війни з учнями гімназії № 191 П. Г.Тичини та середньої загальноосвітньої школи №195 ім. В. І. Кудряшова. Голова Ради ветеранів «Березняки – 1», почесний ветеран міста – героя Києва Шикута Віталій Дмитрович представив старшокласникам присутніх на заході ветеранів: 

    Зубова Івана Митрофановича – полковника у відставці, який, закінчивши училище повітряних сил, 26 років присвятив себе цій справі;
    Полякова Олександра Миколайовича – учасника партизанського руху, ветерана Великої Вітчизняної Війни;
   Жигадло Анатолія Йосиповича, який у післявоєнний час служив у Чорноморських і Балтійських військах, котрі займалися розмінуванням басейнів Чорного та Балтійського морів.
  Бараненка Леоніда  Олександровича – замісника голови Ради ветеранів «Березняки -1»,  підполковника у відставці, який протягом 24 років служив у Міністерстві внутрішніх справ України.
    Бібліотекарі підготували книжкову виставку « Завтра була війна» та організували відеоперегляд короткометражного фільму «Шляхами війни».
     За участі ветеранів та одинадцятикласників гімназії  № 191 відбулась конференція «Вони визволяли Україну». Тут гімназисти розповіли про Україну на завершальному етапі війни 1944 – 1945 рр., зупинившись коротко на визвольних операціях та постатях їх головнокомандуючих.    
  Не залишило молоде покоління своїх визволителів і без подарунків. Девятикласники  СЗШ №195 подарували ветеранам квіти, а учні дитячої музичної школи №20 показали невеличкий концерт, склавши память і шану їх подвигу.   
                                      


ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!



МИ ЗАВЖДИ ВАМ     РАДІ!!!

пʼятницю, 14 листопада 2014 р.

"О слово рідне, українське слово"

Кожен народ цінує і гордиться своєю мовою, особливо такою гарною та милозвучною, як українська. Районна бібліотека ім. П. Усенка для дітей вирішила вшанувати свою державну мову, провівши 14 листопада 2014 року в своїх стінах свято «О слово рідне, українське слово». На захід були запрошені учні 5 – го класу СЗШ № 195 ім. В.І. Кудряшова, для яких бібліотекар ІІ категорії Ясинська Ірина Броніславівна провела справжнє інформ – досьє «Гортаючи сторінки історії».

Разом з бібліотекарем діти пройшли тернистими шляхами української мови, пригадали імена її основоположників та визначних постатей, які боролися за неї словом та думкою до кінця. Далі п’ятикласники влаштували справжній поетичний зорепад, де струмочком дзвеніла рідна мова. Окрім того, з власної ініціативи гордо і патріотично юні гості бібліотеки виконали гімн України, організувавши так званий флешмоб, в якому прийняли участь і усі присутні дорослі. 
      Проявили себе учні і в ринзі ерудитів «Стежка у країну слова» та мовознавчому турнірі «Здогадайся, що за слово!», за результатами яких були обрані та нагороджені найактивніші учасники.
      У кінці заходу ансамбль «Веселка», що діє при гімназії № 191 ім. П.Г.Тичини, потішив усіх музичними номерами під девізом «Слово у пісню чарівну кладеться».  
ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

четвер, 13 листопада 2014 р.

"Таємниця великого Сканера". Зустріч з письменником Есауловим Олександром Юрійовичем.

     13 листопада 2014 року у районній бібліотеці ім. П. Усенка для дітей відбулась надзвичайно цікава зустріч учнів 5 – тих класів гімназії № 191 ім. П. Г. Тичини та школи «Софія» з письменником Есауловим Олександром Юрійовичем. Український прозаїк, сучасний автор багатьох чудових книг, як для дітей (серія книг «Заекрання», «Дитячий детектив»), так і для дорослих,
відкрив перед юними глядачами справжній бестселер – шоу зі своїх друкованих творінь. Олександр Юрійович зробив коротеньку анотацію авторських книг, зацікавивши дітей до прочитання тієї чи іншої з них. П’ятикласники жваво обговорювали зміст та сюжетні лінії дитячих детективів, і з цього одразу було зрозуміло, що не одну книгу письменника вони уже прочитали. Учні засипали автора запитаннями, влаштувавши справжній бліц – турнір «Зажени письменника в глухий кут», а він з радістю та терпляче задовольняв їх цікавість. 









    
    Радості школярів не було меж. Адже не кожному з їх однолітків випала нагода познайомитися і поспілкуватися з письменником сучасності. Щоб хоч якось подякувати Олександру Юрійовичу за чудову розповідь, учні школи «Софія» подарували майстру пера музичний номер «Грай, сопілко, грай!» 

    А далі в невимушеній атмосфері письменник роздав усім охочим свій автограф, пишучи його кому на рекламній закладці, а кому в книзі автора, яку щойно придбав з перших рук. Не забув прозаїк і про нашу бібліотеку. На довгу згадку про зустріч він подарував в фонд свою книгу «Город, котрого нет» і залишив відгук в книзі почесних гостей. 









ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

середу, 12 листопада 2014 р.

Відкрий промінці здоров'я!

     12 листопада 2014 року наша бібліотека радо зустрічала на засіданні клубу «Промінчик» своїх друзів – другокласників, учнів спеціалізованої школи №137 з поглибленим вивченням англійської мови. Цього разу вони усі разом зібралися, щоб відкрити промінці здоровя.

     Спочатку діти переглянули коментовану мультимедійну презентацію «Зміцнюємо здоров’я», під час якої бібліотекар І категорії Олена Віталіївна Купріян звернула  увагу на основні ознаки здоров’я. Другокласники отримали віртуальні поради від лікаря стосовно підтримання життєвого тонусу, який, в першу чергу, залежить від особистої гігієни, харчування та свіжого повітря.      
Трішки підбадьорила членів гуртка енергійна фізкультхвилинка «Смачно та весело», а інтерактивна гра « Подорож в країну Вітамінію» спонукала пригадати усе про вітаміни, корисні та шкідливі продукти.  За доброю традицією, яку так люблять  і з нетерпінням чекають діти,  бібліотекар ІІ категорії Ірина Броніславівна Ясинська провела вікторину «Фруктово – овочевий мікс». Були обрані найактивніші учасники, які отримали в подарунок чудові книги з аудіодисками. Ну і, звичайно ж, не могли другокласники залишити бібліотеку, не обмінявши на абонементі молодшого відділу прочитану літературу на нову.








 ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!