УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

неділю, 29 вересня 2013 р.

КЛУБ "ПРОМІНЧИК"

      26 вересня в районній бібліотеці ім.П.Усенка для дітей відбулося засідання дитячого клубу "Промінчик", тема якого "Дім, де панують книжки".  Розпочалося все історичним калейдоскопом "Бібліотека - крізь віки",  до якого бібліотекарі підготували цікаву книжкову виставку "Книжки-всезнайки". Захоплююча вікторина "Бібліо - це?" допомогла визначити, хто з наших юних гуртківців знає найбільше про бібліотеку, про історію книги. Школярики весело сміялися, спостерігаючи за пригодами героя мультфільму "Вовка в тридевятом царстве".
     Гуртківці порадували бібліотекарів музично-поетичним привітанням з нагоди Дня бібліотекаря.

ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!  
   


суботу, 28 вересня 2013 р.

"ТАРАСОВІ ВЕРБИ" - поетичне свято (до 200-річчя Кобзаря)

       24 вересня у районній бібліотеці ім.П.Усенка для дітей відбулося поетичне свято "Тарасові верби", приурочене до 200-річчя Великого Кобзаря.
       До нас завітали учні 5-А класу СЗШ № 195 разом із своїми вчителями Сурмай Інною Іванівною та Корх Вікторією Сергіївною.
       Завідуюча бібліотекою Тетяна Федотівна Хабенко розповіла школярам багато цікавих фактів  про життєвий і творчий шлях Т.Г.Шевченка. Вона презентувала книжкову виставку "Вінок Шевченкової слави", на якій представлені видання творів поета за різні роки, серед них і  нове академічне видання творів Т.Г.Шевченка у 12 томах. Багато творів Кобзаря перекладено на різні мови. Так, "Заповіт" перекладено більше, ніж на 50 мов народів світу і більше, ніж на 100 мов народів колишнього Радянського Союзу.
       Бібліотекар Олена Віталіївна Купріян розповіла учням легенду "Тарасові верби".
Насамкінець діти завзято брали участь у вікторині "Іду з дитинства до Тараса".
Переможець, як завжди, отримав у подарунок цікаву книгу. 
ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!

неділю, 22 вересня 2013 р.

ТВОЇ ОРІЄНТИРИ У ПОШУКУ ІНФОРМАЦІЇ

      20 вересня у районній бібліотеці ім.П.Усенка для дітей пройшов бібліографічний урок "Твої орієнтири у пошуку інформації". До нас завітали учні 5-Б класу СЗШ № 195 "Софія" разом із вчителькою Оксаною Миколаївною Соколенко. Провідний бібліограф Наталія Казимирівна Алєксєєва розповіла школярам, що треба знати, аби не розгубитися серед великої кількості книжок і періодичних видань, ознайомила їх з книжковою виставкою "Книга - твій друг і порадник".  Учні взяли активну участь у цікавій вікторині "Дім, де живуть книжки", переможниця якої, Марія Черничко, отримала цікаву книжку у подарунок.
ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!

неділю, 15 вересня 2013 р.

ГЕОГРАФІЧНИЙ КОКТЕЙЛЬ «Я ПІЗНАЮ СВІТ»

     13 вересня до районної бібліотеки ім.П.Усенка для дітей на Географічкий коктейль «Я пізнаю світ» завітали учні 6 класу СЗШ № 195 «Софія» разом із своєю вчителькою географії Кропивою Аллою Володимирівною.
     Провідний бібліограф Наталія Казимирівна Алєксєєва провела оглядову екскурсію «Бібліотечні орієнтири» та бібліографічний огляд літератури «Стежками нашої планети». Бібліотекар Олена Віталіївна Купріян провела із школярами цікаву вікторину «Дім, де живуть книжки», переможниця отримала приз – дитячу енциклопедію «Географія». Учні з  цікавістю ознайомилися з книжковою виставкою «Світ географії». Кожний юний читач мав змогу вибрати книгу на свій смак.



ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!

.

вівторок, 10 вересня 2013 р.

ЗАСІДАННЯ ГУРТКА «РОДИННЕ КОЛО»



       7 вересня 2013 у бібліотеці ім.П.Усенка для дітей відбулося засідання гуртка «Родинне коло» на тему: «ДИВА, СТВОРЕНІ СВОЇМИ РУКАМИ» (ярмарок творчості).
       У вступному слові «Осінь іде – свята веде» бібліотекар Олена Віталіївна Купріян наголосила, що нині відбулася перша зустріч гуртківців після літніх канікул. Вона розповіла про значення ляльки в житті кожної дитини.
       Практичне заняття «Лялька-мотанка» педагог-психолог Валентина Павлівна Ігнатенко розпочала з бесіди про виховну роль ляльки в житті маленьких хлопчиків й дівчаток, а потім провела майстер клас з виготовлення подарункових та оберегових ляльок для дошкільнят.
ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!